جایگاه خرده فروشی در اقتصاد

محور اصلی فعالیت های هر کسب وکاری ارائه محصولات و خدمات مورد نیاز مصرف کنندگان است. در واقع فروش عامل اصلی و حیاتی در بقاء کسب وکارها است و رقابت اصلی بر سر جلب توجه مشتریان برای انتخاب خدمات و محصولات ارائه شده است. خرده فروشی را به عنوان تمام فعالیت هایی که برای ارائه خدمات و محصولات به مصرف کننده نهایی انجام می شود، تعریف کرده اند.

جایگاه خرده فروشی در اقتصاد

 امروزه خرده فروشی طیف وسیعی از خدمات و محصولات را شامل می شود که به بخش مهمی از اقتصاد جهانی تبدیل شده است. با توجه به اینکه خرده فروشی پل ارتباطی بین تولیدکننده و مصرف کننده به حساب می آید، از طریق نوع ارتباط با مشتریان و ایجاد تجربه خرید می تواند بر میزان فروش نهایی شرکت تأثیر بگذارد.

خرده فروشی در علم بازاریابی به سه نوع خرده فروشی فروشگاهی، خرده فروشی غیرفروشگاهی و موسسات خرده فروشی تقسیم شده است که امروزه خرده فروشی فروشگاهی به ویژه فروشگاه های زنجیره ای جایگاه ویژه ای در تأمین کالاهای مورد نیاز مصرف کنندگان پیدا کرده اند.

جایگاه خرده فروشی در اقتصاد

اهمیت خرده فروشی در رونق اقتصادی

به دلیل تغییر در سبک زندگی، افراد زمان کمی برای رفتن به فروشگاه ها و خرید کالای مورد نیاز خود دارند. به همین دلیل فرصت مناسبی برای فروشگاه های اینترنتی به وجود آمده است تا با در معرض نمایش گذاشتن انواع کالا و محصولات خود، در کنار امکان مقایسه قیمت محصولات، خدمات دیگری چون ارسال رایگان و تضمین کیفیت و امکان مرجوع کردن کالا به مشتریان خود ارائه دهند. با رشد همه جانبه فروشگاه های اینترنتی، توزیع انواع محصولات با روش های نوین و بازاریابی به کمک فضای مجازی تغییرات چشمگیری در خرده فروشی را شاهد هستیم. به گونه ای که رشد فروش اینترنتی در تمام کشورها رو به رشد بوده و درنتیجه سهم قابل توجهی از خرده فروشی را در اقتصاد جهانی به خود اختصاص داده است.

رشد فروشگاه های اینترنتی، نتیجه شیوع کرونا

از سال ۲۰۲۰ که شیوع ویروس کرونا در سطح جهانی آغاز شد و همه را درگیر نوعی خانه نشینی کرد، پذیرش تکنولوژی و تغییرات اعمال شده به زندگی ساده تر شد. این تغییرات در زمینه خرید و فروش انواع محصولات و ارائه خدمات به مشتریان نمود بیشتری داشت و زنجیره تأمین نقشی اساسی و تعیین کننده در رشد و بقای کسب وکارها برعهده گرفت.

به واسطه شرایط جدید جهانی در اثر شیوع ویروس کوید19 اغلب مشاغل به سمت دیجیتالی شدن روی آوردند تا از این طریق بتوانند در شرایط بی ثبات اقتصادی بقای خود را تضمین کنند. برخی شرکت ها نیز علی رغم این تفکر در کنار رشد دیجیتالی به سمت توسعه کسب وکار از نظر فیزیکی و افتتاح فروشگاه های بیشتر در مناطق مختلف روی آوردند که ازجمله می توان به target اشاره کرد. زیرا از نظر مدیر عامل Target تمرکز بر توسعه فیزیکی در کنار توسعه کسب وکار آنلاین اهمیت دارد. این شرکت همزمان با فراگیری ویروس کرونا در سطح جهانی تغییرات عمده ای را در کسب وکار خود به وجود آورد که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.