آشنایی با قطعات زیربندی ماشین آلات راهسازی صنعتی و معدنی، قطعات زیر بندی، مهم ترین قسمت از یک ماشین راهسازی به حساب می آیند و دارای انواع مختلفی مثل: زنجیر بیل مکانیکی، دنده اسپراکت، رولیک بالا و پایین، تیغه، زنجیر بلدوزر، لینک، بوش و تین، گوشه، ناخن، زنجیر کامل و چرخ جلو می باشند. ویژگی های این قطعات، بسیار مشابه یکدیگر بوده و تفاوت آن ها در اندازه های آن ها می باشد. رسیدگی به این قطعات و تعویض آن ها بسیار حائز اهمیت می باشد؛ زیرا با توجه به هزینه های گزاف ماشین آلات، در هنگام تهیه یک ماشین راهسازی، هدف، استفاده از آن به مدت طولانی می باشد و لازمه این امر، تعویض قطعات این ماشین ها به منظور عملکرد بهتر، دوام و بازدهی بالاتر می باشد.
قطعات زیربندی
-
دنده اسپراکت:
دنده اسپراکت یکی از قطعات مهم در ماشین آلات راهسازی به حساب می آید که در بیشتر اوقات، مشکل خرابی ماشین با تعویض این قطعه حل می شود. این قطعه در واقع همان چرخ دنده بزرگی است که به قسمت عقبی زنجیر، وصل می گردد.
-
تیغه:
همانند مورد قبل، تعویض این قطعه هم در رفع خرابی های متداول این ماشین آلات، بی تاثیر نمی باشد. وظیفه تیغه، ایجاد شکاف حجم خاک و زمین بوده که این کار را از طریق اتصال به لبه جلویی ماشین، انجام می دهد.
-
کفشک:
در صورت مواجه شدن با خرابی های ماشین آلات راهسازی، توجه به تعمیر یا تعویض این قطعه هم از نکات مهم به حساب می آید. این قطعه که اصطکاک ایجاد شده روی زمین، توسط آن می باشد، روی لینک ها سوار شده و کل بدنه زنجیر را تشکیل می دهد.
-
لینک:
همانطور که از نام آن پیداست، این قطعه، متشکل از اتصالاتی است که همه قطعات زیر بندی را به یکدیگر متصل می کند و خود از قسمت های کوچکتری تشکیل شده است.
-
زنجیر کامل:
این قطعه که یکی از مهم ترین قطعات یدکی ماشین آلات راهسازی می باشد، وظیفه به حرکت در آوردن ماشین در همه شرایط و انواع خاک ها را به عهده داشته و شامل یک بسته کامل کفشک است که برای بلدوزر و بیل مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرد.
-
رولیک:
قطعه رولیک، از طریق اتصال زنجیر به محرکه های مکانیکی، موجب روان شدن حرکت زنجیر می شود.
-
بوش و تین:
اگر کفشک ها به درستی به یکدیگر متصل نگردند، عملکرد درستی نداشته و ماشین با مشکل مواجه می گردد. وظیفه برقراری اتصال درست میان کفشک ها، بر عهده بوش و تین می باشد.
-
ناخن:
ناخن که قسمت کوچکی از باکت می باشد، توسط قطعه ای دیگر به نام کلنگی به لبه جلویی آن وصل شده، لایه های خاک را شکسته، به آن نفوذ کرده و حجم خاک مورد نظر را جا به جا می کند.